Gideonline
Gideonline

Komende week behandelen wij in de gemeenteraad van Haarlem de begroting voor 2014. Het financiële beeld is helaas niet fraai. De vaste schuld is de afgelopen drie jaar met 150 miljoen euro gestegen tot 590 miljoen euro. Daar betalen we per jaar 20 miljoen euro rente over. Daarnaast heeft de gemeente Haarlem ook nog een ‘korte schuld’ van 90 miljoen euro. De totale schuld bedraagt dus ongeveer 680 miljoen euro.

 

 

 

Lees meer...

Haarlem wordt nog mooier! De raad heeft op ons verzoek unaniem aan het gemeentebestuur de opdracht gegeven om actief te handhaven op bouwborden die illegaal gebruikt worden als reclamebord.

Bij u in de wijk ook zo'n verschrikkelijke kolos geplaatst? Neem contact op met de afdeling Handhaving onder verwijzing naar de motie 'Sluikreclame':

Twitter: @Handhaving023
Telefoon: 023-5114950
Website: www.haarlem.nl/handhaving


Voor de campagne 'Jij! Raadslid!' staat deze maand een leuk stukje in het magazine HRLM.

 

De Gemeentewet verplicht het college periodiek onderzoek te doen naar het eigen gevoerde bestuur. Dat het college niet altijd even blij is met de uitkomst van zo’n onderzoek, bleek uit de beantwoording van het college op vragen van het CDA naar aanleiding van hun onderzoek naar de afvalstoffenheffing.

Uit de beantwoording bleek dat er niet één, maar twee onderzoeken waren uitgevoerd. Het eerste onderzoeksrapport was echter in de prullenmand beland, omdat het ‘de gestelde vragen niet beantwoordde’. Bovendien werd vermeld dat het eerste onderzoekrapport ‘formeel niet bestond’ en daarom niet aan de raad beschikbaar kon worden gesteld. Het tweede onderzoeksrapport werd wel naar de raad gestuurd.

Lees meer...

De gemeenteraad van Haarlem heeft op 1 november 2012 ingestemd met de tweede bestuursrapportage van 2012, waarmee tevens de derde begrotingswijziging van het lopende begrotingsjaar werd vastgesteld. Het CDA was zeer kritisch, omdat het college op dit moment 11,6 miljoen meer uitgeeft dan op grond van de begroting is toegestaan. Ondanks deze alarmerende tussenstand bleken de coalitiefracties onze zorg niet te delen.

Lees meer...