Gideonline
Interview in lokale krant 'Dichtbij'

HAARLEM - De politiek begint zich op te maken voor de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wie zijn deze mensen eigenlijk? Waarom zijn ze de politiek ingegaan en wat is hun ideale plaatje van Haarlem? Deze keer stelt Gideon van Driel, nummer twee op de lijst van het CDA, zich aan je voor.

 

 


Ik ben Gideon van Driel, 35 jaar oud en woon met mijn vrouw Janneke en onze kinderen Floris (3 jaar) en Kick (1 jaar) aan de Olieslagerslaan in Haarlem. Ik werk bij de gemeente Amsterdam, bij de afdeling Juridische Zaken. Daar houd ik me voornamelijk bezig met ruimtelijk bestuursrecht. 


In 2001 ben ik lid geworden van het CDA en heb ik van 2007 tot en met 2010 in het afdelingsbestuur gezeten. Ter voorbereiding op het raadlidmaatschap heb ik twee jaar wekelijks meegedraaid met de fractie. Sinds de verkiezingen van 2010 ben ik raadslid. 

Het CDA is een echte middenpartij en richt zich nadrukkelijk niet primair op de belangen van individuen, maar stelt de samenleving centraal. Daarin is niet altijd het belang van de meerderheid doorslaggevend, maar wegen kwetsbare belangen voor ons ook zwaar mee. De overheid komt pas in beeld als de samenleving zaken niet zelf kan regelen. Dan gaat het over veiligheid, het onderhoud van de openbare ruimte en bieden van een sociaal vangnet, maar ook het ondersteunen van sport en cultuur. Een overheid die stimuleert en faciliteert, maar zijn verantwoordelijkheid neemt waar nodig. Het CDA redeneert daarin altijd vanuit kernwaarden en laat zich niet leiden door de waan van de dag. Ik vind het tot slot ook van belang dat er oog is voor volgende generaties. Dat betekent niet alleen zorgvuldig omgaan met ons milieu, maar ook eerst geld sparen om te kunnen investeren in plaats van onbeperkt leningen afsluiten. 

Ik woon al mijn hele leven in Haarlem en wilde wat voor onze prachtige stad betekenen, daarom wilde ik raadslid worden. Met mijn juridische achtergrond kan ik denk ik in de raad mijn bijdrage leveren op het gebied van financiën, ruimtelijke ordening en regelgeving. Daarnaast ben ik ook lid van de Rekenkamercommissie en de Auditcommissie. Dit betekent wel dat je mij niet zo snel zult zien in de krantenkoppen, maar een goede balans in kwaliteiten in de raad is ook belangrijk. 

Wat mij betreft wordt de volgende coalitie er een van CDA en Actiepartij. Het is goed voor Haarlem om partijen met diepe wortels in de Haarlemse samenleving in het gemeentebestuur te hebben. De komende vier jaar zal de gemeente gelet op de penibele financiële positie keuzes moeten maken welke taken nog worden uitgevoerd. Het CDA kiest er nadrukkelijk voor om hierbij niet te bezuinigen op veiligheid en handhaving, onderhoud en minimavoorzieningen. Wij willen sportverenigingen en bibliotheken blijven ondersteunen en hierop niet bezuinigen.

Klik hier voor het artikel in Dichtbij.