Gideonline
Gideonline | weblog van CDA'er Gideon van Driel

Van 3 maart 2010 tot 29 maart 2018 was ik gemeenteraadslid in Haarlem, vanaf 19 maart 2014 als fractievoorzitter. Bij de verkiezingen van 21 maart 2018 heeft het CDA de 4 zetels behouden.

Ik ben 39 jaar oud en 39 jaar Haarlemmer. Na het gymnasium op het Mendelcollege in Haarlem ben ik rechten gaan studeren in Leiden. Ik ben afgestudeerd in het staats- en bestuursrecht. Na vijf jaar als griffier gewerkt te hebben bij de rechtbank Amsterdam en Haarlem, ben ik begin 2008 aan de slag gegaan als jurist bij de gemeente Amsterdam. Daar werk ik nu nog met veel plezier.

Mijn vrouw Janneke is orthopedagoog en werkt als diagnosticus. We hebben drie jongens: Floris (7), Kick (6) en Jasper (1).In 2001 ben ik lid geworden van het CDA en heb ik van 2007 tot en met 2010 in het afdelingsbestuur gezeten. Ter voorbereiding op het raadlidmaatschap hebben Merijn en ik ongeveer twee jaar wekelijks meegedraaid met de fractie. Nu als raadslid vind ik het een eer om de inwoners van Haarlem te mogen vertegenwoordigen. Vooral de bezoeken aan de diverse Haarlemse maatschappelijke organisaties beschouw ik als zeer waardevol. De verbanden die ontstaan binnen de samenleving zelf worden gekoesterd door het CDA. Een goed functionerende samenleving kan immers niet zonder dit maatschappelijk middenveld, dat zorgt voor binding en verbinding. Maatschappelijke organisaties spelen daarnaast een belangrijke rol bij het overdragen van waarden en normen. Op dit terrein onderscheidt de christen-democratie zich fundamenteel van het liberalisme en het socialisme, waarbij uitsluitend gedacht wordt in termen als overheid, markt en individu. Kortom, het CDA legt de eerste verantwoordelijkheid waar hij hoort, bij de samenleving en pas daarna bij de overheid. Het CDA zet zich in voor een gemeente die stimuleert en faciliteert, maar zijn verantwoordelijkheid neemt waar nodig.Veel plezier op mijn weblog!Gideon van Driel

LAATST AANGEPAST OP 29 maart 2018.